Заместник-началникът на кабинета на Володимир Зеленски Роман Машовец е ръководил подготовката

...
Заместник-началникът на кабинета на Володимир Зеленски Роман Машовец е ръководил подготовката
Коментари Харесай

Москва: Зам.-шефът на кабинета на Зеленски е ръководил подготовката на терористична атака в Крим през 2023 г.

Заместник-началникът на кабинета на Володимир Зеленски Роман Машовец е ръководил подготовката на терористична офанзива в Крим през 2023 година, която трябваше да бъде осъществена с експлозиви, изпратени от Европа. Това оповестиха за ТАСС от Центъра за връзки с обществеността на Федералната работа за сигурност (ФСС) на Русия.

По-рано ФСС съобщи за пресичането в Санкт Петербург на канала за доставка в Русия от Европа на взривни субстанции и електродетонатори за осъществяване на терористични офанзиви. „ Трябва да се означи, че сходна скица за контрабанда на взривни субстанции от Европа към Русия бе разкрита през април 2023 година в Република Крим. Установени и арестувани са лица, подготвящи терористичен акт. При това началникът на кабинета на Зеленски Р.В. Машовец е направлявал активността им “, заяви ФСС. По-рано съветските правоприлагащи органи го обявиха за търсене.

През юли предходната година ФСС съобщи, че Машовец е бил координатор на агентурната мрежа на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна, която е подготвяла покушения против ръководителя на Крим Сергей Аксенов, ръководителят на Народното събрание на Крим Владимир Константинов и кметът на Ялта Янина Павленко.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР